Fruktsukker - et dårlig valg

Fruktose eller fruktsukker kan vise seg å være en spesielt dårlig type karbohydrat. Det ser ut som fruktose bidrar lettere til overvekt enn andre typer karbohydrater, men er også linket til diabetes, hjerte- og karsykdom, høyt blodtrykk, nyreproblemer, med mer. Et nytt studie viser blant annet at fruktose lettere gir overvekt enn samme mengde druesukker, selv om fruktose har en GI som er fire ganger lavere enn druesukker.Dette er et nytt eksempel på at det kan oppstå misforståelse ved å se seg blind på glykemisk indeks – diabetikere og overvektige burde være spesielt forsiktige med å få i vanlig hvit sukker, men også konsentrert fruktose. Les mer »
Du må være logget inn for å se resten av artikkelen.


Logg inn eller registrer deg her nå!

 
  Glemt passord?

EatClub er en internettbasert helse- og livsstilklubb, som ønsker å hjelpe deg til å legge om kosttilholdet til hva kroppen din vil ha og trenger. Det handler i hovedsak om å spise den maten og leve slik vi er genetisk tilpasset. Det vil si å spise mye animalsk mat med fett og proteiner, og være forsiktig med planteføde – spesielt karbohydrattette bakervarer og kornprodukter.

Hos oss får du en mengde oppskrifter, i tillegg til en kalkulator der du kan sjekke sammensetningen i dine egne oppskrifter. Du får tilgang til et aktivt og kunnskapsrikt forum, egen bloggmulighet, enkel og oversiktlig resultatkontroll, treningsdagbok, treningsprogrammer, karbohydratkalkulator, en mengde utfyllende artikler, tilgang til våre eksperter, med mye mer. Trykk her for mer informasjon om priser og registrering.

Kategori: Kosthold , Nyhetsbrev