Trening - ikke like slankende for overvektige

En studie viser at trening ikke virker like appetitthemmende for overvektige som normalvektige. Grunnen er at hormonet leptin, som blir produsert i fettvevet og påvirker sultfølelsesenteret i hjernen, ikke virker like effektivt på overvektige - de er det vi kaller leptinresistente. Studiet, som innbefattet 10 normalvektige kvinner og 10 kvinner med fedme, viste at de med fedme ikke merket noe sultdempende effekt av intensiv trening, noe de normalvektige gjorde. Det hevdes at personer med fedme bør være oppmerksom på at sultfølelsen deres ikke fungerer godt nok. Trening kan for disse gi økt energiinntak og lite effekt på vekta, som underbygger våre anbefalinger til overvektige personer: isolert sett betyr trening gram, mens kosthold betyr kg. Les mer »
Du må være logget inn for å se resten av artikkelen.


Logg inn eller registrer deg her nå!

 
  Glemt passord?

EatClub er en internettbasert helse- og livsstilklubb, som ønsker å hjelpe deg til å legge om kosttilholdet til hva kroppen din vil ha og trenger. Det handler i hovedsak om å spise den maten og leve slik vi er genetisk tilpasset. Det vil si å spise mye animalsk mat med fett og proteiner, og være forsiktig med planteføde – spesielt karbohydrattette bakervarer og kornprodukter.

Hos oss får du en mengde oppskrifter, i tillegg til en kalkulator der du kan sjekke sammensetningen i dine egne oppskrifter. Du får tilgang til et aktivt og kunnskapsrikt forum, egen bloggmulighet, enkel og oversiktlig resultatkontroll, treningsdagbok, treningsprogrammer, karbohydratkalkulator, en mengde utfyllende artikler, tilgang til våre eksperter, med mye mer. Trykk her for mer informasjon om priser og registrering.

Kategori: Nyheter