Belgfrukter til besvær

Belgfrukter er mye i samme kategori som korn og kornprodukter. Disse matvarene liker ikke å bli spist, blant annet pga at de ikke er avhengig av å formere seg på denne måten. Linser, erter og spesielt bønner har derfor utviklet mange bioaktive stoffer og andre naturlige kjemikalier som i hovedsak ser ut til å ha til hensikt å skade den som forsøker å spise dem. Disse stoffene, gjerne kalt antibeitestoffer eller xenobiotika, kan utgjøre så mye som 5-10 prosent av plantens tørrvekt. Les mer »
Du må være logget inn for å se resten av artikkelen.


Logg inn eller registrer deg her nå!

 
  Glemt passord?

EatClub er en internettbasert helse- og livsstilklubb, som ønsker å hjelpe deg til å legge om kosttilholdet til hva kroppen din vil ha og trenger. Det handler i hovedsak om å spise den maten og leve slik vi er genetisk tilpasset. Det vil si å spise mye animalsk mat med fett og proteiner, og være forsiktig med planteføde – spesielt karbohydrattette bakervarer og kornprodukter.

Hos oss får du en mengde oppskrifter, i tillegg til en kalkulator der du kan sjekke sammensetningen i dine egne oppskrifter. Du får tilgang til et aktivt og kunnskapsrikt forum, egen bloggmulighet, enkel og oversiktlig resultatkontroll, treningsdagbok, treningsprogrammer, karbohydratkalkulator, en mengde utfyllende artikler, tilgang til våre eksperter, med mye mer. Trykk her for mer informasjon om priser og registrering.

Kategori: Kosthold